T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / POLATLI - İstiklal Ortaokulu

NİSAN AYI ETKİNLİKLERİ

06-05-202406-05-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayı etkinliklerinde ‘’Mısra Ezberleme’’ çalışmaları yapıldı. Seçkin çocuk şiirleri antolojilerinden yapılan seçimlerle şiir türünün tüm zenginlikleri öğrencilerle buluşturuldu.

 

Mısra Ezberleme “Bu Nedir?” Etkinliği

Etkinlik içinyapılan bu alıştırmada son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması amaçlandı. Öğrenciler numaralandırılmış beyaz kutuları doldurmak için önce verilen ipuçlarını okudular. Örneğin verilen ipucu yardımıyla son harfi K olan varlığın, eşyanın veya kavramın ismini boşluklara yazdılar.

 

Mısra Ezberleme “Duvar Yazısı” Etkinliği

Etkinlik kapsamında sınıf panoları ve okulun çeşitli noktalarında duvar yazısı örnekleri yapıldı. Oldukça renkli bir çalışma sonucunda boş duvar alanları şair ve yazarların güzel sözleri ve görselleriyle donatıldı.

 

Mısra Ezberleme “Video Yarışması” Etkinliği

Bu etkinlik kapsamında il genelinde düzenlenen video yarışması ile öğrenciler kısa videolarla performanslarını sergiledi. Bu etkinlikle birlikte hem edebiyat hem de teknoloji bir araya getirilerek dijital ortama birbirinden değerli ürünler sunuldu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 14:27 - Görüntülenme: 8
  Beğen | 0  kişi beğendi